-

GUIDE TIL KØB AF BRUGT CYKEL - HVORDAN KAN JEG SE OM CYKLEN ER STJÅLET FØR JEG KØBER?

Gennem en stor research har vi fundet frem til den helt rigtige måde at guide dig til når du skal købe en ny brugt cykel som ikke er stjålet.

Thebestprice.dk vil gerne hjælpe dig med at få et overblik over hvilke ting du skal være særligt opmærksom på før du køber en brugt cykel via. eks.: Facebook, DBA, Gul og Gratis eller ved anden privat handel.
Vi guider dig hele vejen igennem købet ligefra når du har fundet den cykel som du har forelsket dig i og til købet er afsluttet.

Når du surfer rundt på nettet for at finde din "nye" brugte cykel er der en helt masse ting som du skal være opmærksom på for at sikre dig at cyklen ikke er stjålet.
Nettet er desværre et rigtig godt sted for tyve at sælge stjålne cykler, men denne guide hjælper dig til at blive helt tryg i din handel med en privat sælger.
Hvis du følger disse følgende råd er du så sikker som du kan være, for at se om sælgeren har "ren mel" i posen før du køber.

Denne fremgangsmåde som vi nu vil fortælle om, kan du bruge for køb af enhver cykel, så som: ladcykler, el cykler, mountainbikes, racercykler, børnecykler, retro cykler eller citybikes.
Når du tager kontakt til sælgeren er det en god idé at forberede nogen spørgsmål da du her kan høre om svarene lyder stemmer over ens med det som du gerne vil høre.

- Guide til køb af brugt cykel

 1. Start altid med at spørg efter en købs-kvittering
  Spørg om du må få tilsendt et billede af købs-kvitteringen, så du kan tjekke hvornår cyklen er købt og hvor den er købt henne. Hvis sælgeren ikke kan fremvise en købs-kvittering skal du være på vagt. Men det kan selvfølgelig godt være at kvittering blot er blevet væk og at sælgeren ikke kan finden den.. Men vær forberedt på at det kan være en tegn på "uren mel i posen"... Får du derimod tilsendt en købs-kvittering skal du være opmærksom på hvilken butik cyklen er købt i, er cyklen eksempel købt hos thebestprice.dk er det en god idé at ringe til butikken og spørge om de rigtigt nok har solgt denne cykel til sælgeren, der er nemlig en helt del eksempler på folk som selv laver falske kvitteringer med butikkens logo. Hvis butikken kan bekræfte salget til sælgeren, har du et rigtig godt udgangspunkt for at cyklen ikke er stjålet.

 2. Tjek stel nummeret på cyklen
  Når du vil købe en ny brugt cykel skal du altid spørge efter stelnummeret. Når du har fået stelnummeret oplyst på cyklen kan du tjekke om cyklen er meldt stjålet inde på politiets hjemmeside (Inden du kan tjekke om cyklen er meld stjålet hos Politiet skal du acceptere Alle deres Cookies på siden.) Når du har fået bekræftet at cyklen ikke er meldt stjålet har du igen et rigtig godt udgangspunkt for at købe cyklen.
  HUSK! Se om stelnummeret er blevet ændret eller banket om. Et stelnummer skal være tydeligt og let læseligt. Hvis du kan se at malingen/lakeringen er anderledes i farven eller hvis du kan se at stelnummeret er blevet forsøgt ændret skal du passe meget på, det tyder nemlig på at sælgeren forsøger at skjule cyklen er stjålet. Bemærk at på 12", 14", 16" og 18" cykler bruger man ikke stelnummer da disse cykler går ind under Legetøj & Hobby.

 3. Når købet fysisk sker
  Når du handler som privat person med en anden privat person bør du have et købs-dokument klar som sælgeren skal skrive under på. Dokumentet sikre at handlen sker i god tro og at sælgeren identificere sig med sit pas, kørekort eller ID kort. Det er vigtigt at du får underskrevet dette dokument samt at du ser og notere sælgerens ID oplysninger (notere kørekortnummer, Pasnummer eller ID kort nummeret) Du kan hente et færdigt og godkendt dokument.
  Dokumentet som du kan hente gratis og er godkendt og udviklet af: Dansk Cyklist Forbund, Forsikring & Pension samt Det Kriminal Præventive Råd.